Thursday, June 23, 2011

hari ni hari apa???

salam
nak buat apa hari cuti ni? cangak lagi, tido la. dari pagi tadi aku tido sebab letih jugak la. baru kebah demam. then aku gerak ke tempat keja sebab ada internet yang laju la jugak. sekadar nak donlod driver lapy aku. da jahanam da suma. kendian termasukla dengan nak buat fformatting tool  untuk lappy aku. da takut sangat da aku ni, fobia oo. masa nak habis asasi ritu la, dengan assignment yang belungguk , lappy aku nak buat hal. jadi, disebabkan nak berpayung sebelum hujan, nak buat backup la pas ni. kalau jadi apa pun selamat. iye dok..

nak cerita ni, ada la seorang postman datang rumah hantaq surat cinta( cinta la sangat) kendian kena la isi apa sket. maklumla surat yang ada registration punya tu. kendian isi punya isi,, ada part yang kena isi tarikh hari ni. aku da blur da. bapa lama aku x tengok kalender. kalau dulu kerap jugak sebab buat tarikh untuk note lecture, kendian aku pun tanya brader postman tu. ni yang lawak ni. dia pun x ingat jugak. siap bukak henpon siap nak cari tarikh. nak lagi best, 'skang ni bulan bapa ek?' itu yang dia tanya aku. haha. lawak pun ada. skang ni semenjak da tak pegang buku ni, memang tak kisah lansung pasal tarikh. aku percaya yang ramai yang buat perangai begini. da macam tabiat da sumer. kalau tak ditanya pasal tarikh,
kena lekat memo pad kat belakang kepala da ni. baru nak ingat..
semua lupa.
patutla mak ayah dok ingatkan kita selalu apa benda sekali pun. memang lumrah manusia selalu lupa. asal rasa benda tu tak pentiing da, .mula la lupa. tapi aku terfikir,,,kalau tarikh pun aku bley lupa, apa benda lagi yang aku bley lupa??? apa benda lagi yang ramai orang akan lupa, yang orang rasa tak penting tapi benda tu sebenarnya amat penting...hmmm

1 comment:

fns/fatin/froggie said...

weh
aku pun dah lupa jugak :p