Sunday, April 17, 2011

abang skema...???!!!

salam

budak skema???


ok. sekarang, aku dalam kecelaruan..aku skema?  terkejut jugak aku bila ada orang kata aku skema.kalau sorang aku tak berapa nak kisah sangat, ni agak ramai la jugak. aku cuba cari definisi skema tu. yang aku jumpa, selain dari aturan, kalau untuk manusia, golongan yang skema ni adalah mereka yang selalu ikut peraturam, disiplin dan tidak terlalu menonjol. tapi, ada pulak yang mentafsirkan skema ni dalam bentuk sms. guna bahasa yang bukan orang sekarang guna.(katanya lah). aku tak tau apa sebenarnya cara bergaul remaja kini sebab aku jarang sket bergaul. member aku pun 2x5 ja ngan aku. kami ok ja. tak ada masalah. ada yang kata pulak sikap pushy ni. yang ni aku da sdar da, memang teramat la aku ni. tapi apa yang buat aku pelik ni, pasal skema tu. adakah dalam nak memudahkan pemahaman dan cuba nak ringkaskan sesuatu menjadikan seseorang tu skema? contohnya ayat ni la. da kata skema da. kepada anda di luar sana, maaf la ek, saya memang suka menulis gini, nak tau saya cmna, mai cakap ngan saya, baru ada beza sket,

namun, nampaknya casual life  menjadi idaman. nak try la kaji sket pasal what so called casual life  ni.  kalau tengok dalam wikihow,  ada beberapa cara nak jadi casual ni.
casual life???



  1. Listen to your friends, no one likes someone who just walks away. Taking time for casual conversation is a good way to lose some of the intenseness of life.
  2. 2
    Breathe slowly and try to relax. Hum a lighthearted tune and slow down a bit. Unless there is an emergency issue you must deal with immediately, take it easy when you feel the urge to.
  3. 3
    Try not to worry about small details, learn how to go with the flow of things. Many times, you may find out that little details take care of themselves, or often are of no consequence.
  4. 4
    Be confident and cool! Hold your head up and smile. This can project an air to others that may compensate for what they could perceive as a lack of concern for your demeanor or appearance. Some people actually look less presentable, even when perfectly attired, than do people whose persona radiates personal integrity regardless of how they dress.
  5. 5
    Be comfortable with yourself. This means avoiding taking yourself too seriously, avoiding situations outside your comfort zone, and avoiding placing yourself as the center of attention or controversy.
  6. 6
    Dress comfortably, but well. Take advantage of casual days at work, or time out of school or other social responsibilities to dress down. Some people may judge you if you dress like a slob, so try to find a balance between comfort and presentable-ness

bila aku tengok balik, lebih kurang ngan aku ja . mungkin dalam soal texting kot aku jadi formal. ataupun orang tu memang tak suka aku, makanya ada saja la benda yang dia tak suka...mungkin jugak tu...hmmm




2 comments:

melle amir said...

kau punya shinchan tu buat aku susah nak baca

blankas92 said...

ko kena kecikkan appearance kat browser ko..hehe